Λίγα λόγια για τους Empty Frame...


Οι Empty Frame γεννήθηκαν τον Νοέμβρη του 2005. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους «They Think We Are Eskimos» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011. Η μουσική τους δεν περιορίζεται σε ένα είδος κι αν κάποιος έπρεπε οπωσδήποτε να την περιγράψει θα έπρεπε να πει ότι κινείται στο φάσμα του ανεξάρτητου ροκ με στοιχεία indie, folk,gypsy, post - rock και κλασσικής μουσικής. Οι επιρροές του συγκροτήματος είναι πολλές και διαφορετικές. Nick Cave and the Bad Seeds, Mark Lanegan, Beatles, Fleet Foxes, Queens Of The Stone Age και πολλοί άλλοι δένουν μεταξύ τους κατά ένα μοναδικό τρόπο και βγάζουν ένα αποτέλεσμα τελείως ξεχωριστό μέσα από τα κομμάτια των Empty Frame. Ο πρώτος τους δίσκος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ πραγματοποίησαν αρκετές συναυλίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ, ανοίγοντας και για μεγάλα ονόματα της alternative σκηνής όπως οι Woven Hand ο Sivert Hoyem.

Το 2014, ακολούθησε η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά το «The Blackbird Flies» , η οποία επίσης απέσπασε θετικότατες κριτικές. Η παρουσίαση του δίσκου έγινε στο κατάμεστο σινεμά «Τριανόν» τον Μάιο του 2014.

Το 2015 οι Empty Frame έγραψαν δύο soundtracks. Το ένα για τη δημοφιλή σειρά του Mega «Hρωίδες» και το άλλο για την μουσικοχορευτική παράσταση «Hands/Χέρια» στην οποία συνεργάστηκαν με τη χορευτική ομάδα Still Pilgrim Paradox.

Members

Antonis Vavagiannis : piano, guitars, vocals
Kaiti Pantzari : cello, vocals
Babis Vasiliadis : drums
Nikos Sol : violin
Panagiotis Fetsis : bass, vocals
Christos Kallimanis : guitars